Formatdesign https://www.formatdesign.se/ Design och inredning med kvalité och säkra leveranser – Format design Göteborg Wed, 22 Mar 2023 17:18:32 +0000 sv-SE hourly 1 https://www.formatdesign.se/wp-content/uploads/2015/12/cropped-format_d_star_512-32x32.jpg Formatdesign https://www.formatdesign.se/ 32 32 Vårmarknad https://www.formatdesign.se/2023/03/22/varmarknad/ Wed, 22 Mar 2023 17:16:37 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4538 Nu ska vi snart bege oss på marknad igen och denna gång är vi tillbaka i Stenungsund igen. Lördag 1 april kl 11–16Söndag 2 april kl 11–15 Det blir vi och ca 50 andra roliga utställare med design, konsthantverk, delikatesser, konst mm mmDu kan se övriga utställare på instagramkontot @act925event, som anordnar marknadenDessutom blir det […]

Inlägget Vårmarknad dök först upp på Formatdesign.

]]>
Nu ska vi snart bege oss på marknad igen och denna gång är vi tillbaka i Stenungsund igen.

Lördag 1 april kl 11–16
Söndag 2 april kl 11–15

Det blir vi och ca 50 andra roliga utställare med design, konsthantverk, delikatesser, konst mm mm
Du kan se övriga utställare på instagramkontot @act925event, som anordnar marknaden
Dessutom blir det massa roligt för de yngre besökarna med kaniner, hönor och ponnyridning.

När det är blanda marknad så tar vi med både skärbrädor, ljusstakar och vårt mathantverk.

Ja, nu längtar vi verkligen efter riktiga vårdagar, glada kaniner och roliga marknadsdagar.

Hjärtligt välkommen till Kulturhuset Fregatten!
Hoppas vi ses!

Inlägget Vårmarknad dök först upp på Formatdesign.

]]>
Februari = växtpyssel https://www.formatdesign.se/2023/01/19/februari-vaxtpyssel/ Thu, 19 Jan 2023 19:57:05 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4497 Februari är en månad då vi kanske har tid över till annat. Och så glada dina krukväxter skulle bli om du gav dem lite tid. Februari är en bra månad för att plantera om dina krukväxter, ge dem ny jord så att de är beredda när våren är här igen. Varför ska jag plantera om? […]

Inlägget Februari = växtpyssel dök först upp på Formatdesign.

]]>
Februari är en månad då vi kanske har tid över till annat. Och så glada dina krukväxter skulle bli om du gav dem lite tid. Februari är en bra månad för att plantera om dina krukväxter, ge dem ny jord så att de är beredda när våren är här igen.

Varför ska jag plantera om?

När jorden är urlakad, förbrukad så är det bra med ny jord. Du märker det när det känns som att vattnet rinner rakt igenom när du vattnar.

När är det dags?

Unga växter vill gärna ha ny jord varje år och de lite äldre kan du byta jord för mer sällan. Du märker det när rötterna fyller krukan, kanske ser du dem till och med titta ut i botten. Eller när växten ser helt onaturligt stor ut för en liten kruka.

Gör så här:

  • Ta bort den gamla krukan från rotklumpen. Vänd krukan försiktigt och vicka lite på den.
    Var försiktig så inte rötterna skadas när du tar loss krukan.
  • Skaka av en den gamla jorden och klipp/skär bort bruna, torra eller ruttna rötter.
  • Plantera i en ny kruka som är ett par cm större än den gamla i diameter.
  • Häll först jord i botten. Måtta in höjden på rotklumpen och fyll på med jord runt om, skaka eller stöt krukan i bordet så att jorden faller ner mellan rötterna och kontrollera att det inte blir luftfickor på sidorna.
  • Tryck lite lätt på jorden runt om rotklumpen så att plantan står stadigt.
  • Voilà – dags att vattna.

Tips!

Stora växter som inte behöver planteras om varje år kan få en liten extra dos med frisk jord – skrapa bort de översta lagret och ev lite på sidorna och fyll på med ny fräsch jord.

Är du på jakt efter nya krukor så klicka dig vidare här!

Inlägget Februari = växtpyssel dök först upp på Formatdesign.

]]>
Redo för första kvisten https://www.formatdesign.se/2023/01/16/redo-for-forsta-kvisten/ Mon, 16 Jan 2023 14:35:49 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4451 Nu har vi fyllt på med glasvaser i vår Vintageavdelning. Så fina att kombinera med varandra eller kanske vaser du redan har hemma. Glasvaser gör sig så fint på fönsterbrädan med dagsljuset som silas genom dem.Nu väntar vi bara på våren och den där första lilla vårkvisten som kan tjuvstarta inomhus. Klicka här för att […]

Inlägget Redo för första kvisten dök först upp på Formatdesign.

]]>
Nu har vi fyllt på med glasvaser i vår Vintageavdelning. Så fina att kombinera med varandra eller kanske vaser du redan har hemma. Glasvaser gör sig så fint på fönsterbrädan med dagsljuset som silas genom dem.
Nu väntar vi bara på våren och den där första lilla vårkvisten som kan tjuvstarta inomhus.

Klicka här för att komma till Vintage by Format

Inlägget Redo för första kvisten dök först upp på Formatdesign.

]]>
SuperDesignMarknad à la London https://www.formatdesign.se/2023/01/12/superdesignmarknad-a-la-london/ Thu, 12 Jan 2023 20:45:55 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4415 Så glada att vi har kommit med på à la London, och nu blir det i ny form:SuperDesignMarknad mitt i Gbg.Det blir vi och 120 andra utställare – en riktig superdesignmarkand! Hoppas vi ses! • 25-26 februari och 4-5 mars – vi är med bägge helgerna • Marknaden är öppen lördag 10-18 och söndag 11-17 • […]

Inlägget SuperDesignMarknad à la London dök först upp på Formatdesign.

]]>
Så glada att vi har kommit med på à la London, och nu blir det i ny form:
SuperDesignMarknad mitt i Gbg.
Det blir vi och 120 andra utställare – en riktig superdesignmarkand!

Hoppas vi ses!

• 25-26 februari och 4-5 mars – vi är med bägge helgerna

• Marknaden är öppen lördag 10-18 och söndag 11-17

• Adressen är Östra Hamngatan 23 (HMs/Afounds gamla lokal)

Inlägget SuperDesignMarknad à la London dök först upp på Formatdesign.

]]>
BLACK FRIDAY https://www.formatdesign.se/2022/11/23/black-friday/ Wed, 23 Nov 2022 09:43:01 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4364 tjuvstartar vi nu och här blir det 50% rabatt på all hårvård: produkter från Evo, Vakinme, Meraki och missa inte Merakis sköna olja som passar lika bra på kroppen som på hårtopparna. Klicka här för att komma vidare in i shoppen. Välkommen!

Inlägget BLACK FRIDAY dök först upp på Formatdesign.

]]>
tjuvstartar vi nu och här blir det 50% rabatt på all hårvård: produkter från Evo, Vakinme, Meraki och missa inte Merakis sköna olja som passar lika bra på kroppen som på hårtopparna.

Klicka här för att komma vidare in i shoppen.

Välkommen!

Inlägget BLACK FRIDAY dök först upp på Formatdesign.

]]>
Oohh! NY LEVERANTÖR https://www.formatdesign.se/2022/11/03/oohh-ny-leverantor/ Thu, 03 Nov 2022 19:24:24 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4274 Äntligen kan vi presentera krukor från danska Lübech Living och deras Paper Pots Oohh.Vi har besökt deras monter många gånger, både i Danmark, Norge och Sverige – tittat och klämt på deras fina papperskrukor. Nu blev det till slut läge för inköp och vi använder många av krukorna i vårt senaste inredningsuppdrag. Hållbar tillverkningBåde design […]

Inlägget Oohh! NY LEVERANTÖR dök först upp på Formatdesign.

]]>
Äntligen kan vi presentera krukor från danska Lübech Living och deras Paper Pots Oohh.
Vi har besökt deras monter många gånger, både i Danmark, Norge och Sverige – tittat och klämt på deras fina papperskrukor. Nu blev det till slut läge för inköp och vi använder många av krukorna i vårt senaste inredningsuppdrag.

Hållbar tillverkning
Både design och tillverkningsmetod ger en Oohh- och aha-reaktion.

OOhh-kollektionen införlivar naturen och miljön i vår skandinaviska design och är ett resultat av ett rättvisemärkt projekt på Sri Lanka. Kollektionen är gjord av 100% återvunnet papper, med ett tunnt, tunnt lager cement på utsidan och naturlig latex inuti för att göra den vattentät. Naturens egen kraft ingår i tillverkningen och krukorna torkas i solen.

Rättvisemärkt kvinnoprojekt i Sri Lanka

De som tillverkar krukorna måste må bra, så klart. Krukorna tillverkas i Sri Lanka av stolta, starka kvinnor och LübechLiving är glada och stolta över projektets positiva inverkan på lokalsamhällena där kvinnor kan arbeta med kruktillverkningen. De kan tillverka krukorna hemma och de torkar naturligt i solen.

Tidlös design

Den ikoniska Tokyo-krukan från OOhh Collection designades redan 2016. Den skandinaviska designen är klassisk och tidlös och gör att denna handgjorda kruka gjord av återvunnet papper kan befinna sig bland de stora danska designikonerna. Tokyo-serien är välkänd för sin varma cementlook. Det tunna lagret cement appliceras för hand ovanpå det återvunna pappret och lämnar varje kruka med sitt unika utseende.

Utvalda färger

Tokyo-serien passar in i många olika sammanhang och hos oss hittar du färgerna LightBrownNude, RusticBrown och Black.

Här kan du klicka dig vidare till Krukor och Vaser hos oss


Inlägget Oohh! NY LEVERANTÖR dök först upp på Formatdesign.

]]>
Internationella Champagnedagen https://www.formatdesign.se/2022/10/17/internationella-champagnedagen/ Mon, 17 Oct 2022 15:07:53 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4258 Internationella Champagnedagen firas alltid tredje fredagen i oktober – skål! Fredag den 21 oktober 2022 Och allt som förgyller dagarna när hösten ruskar på utsidan gillar vi, så vi passar på att fira, kanske bjuda in goda vänner på en liten provning eller bara njuta bubblorna tillsammans med något gott. Ett gudomligt tilltugg till de […]

Inlägget Internationella Champagnedagen dök först upp på Formatdesign.

]]>
Internationella Champagnedagen firas alltid tredje fredagen i oktober – skål!

Fredag den 21 oktober 2022

Och allt som förgyller dagarna när hösten ruskar på utsidan gillar vi, så vi passar på att fira, kanske bjuda in goda vänner på en liten provning eller bara njuta bubblorna tillsammans med något gott.


Ett gudomligt tilltugg till de ljuva bubblorna är

Sardin Toast.
Lätt att göra och passar så fint med de salta, syrliga smakerna.

Rosta valfritt bröd.
Bred på rikligt med smör.
Lägg på en klick crème fraiche.
Ovanpå detta lite 
Nuri/Pinhais Sardiner i olivolja.
Toppa med färsk timjan.
Och sist men o så viktigt pressa rikligt med citronsaft.

Hos oss hittar du Nuri/Pinhais sardiner i olika smaker.
Klicka dig vidare till shoppen här

Lite mer om champagne:
Denna ljuva dryck har producerats i distriktet Champagne sedan 1700-talet. Drycken särskiljs från de flesta övriga mousserande viner genom att den andra jäsningen sker i flaskan, den ”klassiska metoden” eller ”champagnemetoden” och på franska ”méthode classique”. På så sätt skapas ett högre tryck som ger fler bubblor, en krämig textur och en tydlig brödton. Champagne tillverkas på druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

Inlägget Internationella Champagnedagen dök först upp på Formatdesign.

]]>
NYHET https://www.formatdesign.se/2022/10/14/nyhet-4/ Fri, 14 Oct 2022 11:00:38 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4248 ShouSugiBan Golvljusstake Nu har vi tagit den japanska tekniken ShouSugiBan vidare till en ny produkt.Svenskt hantverk möter japansk tradition och teknik. Shou Sugi Ban skapar en yta och struktur i träet som ger känslan av mjuk tidlöshet. En helt unik golvljusstake i ShouSugiBan-teknik – vi eldar dem så att de får sin fantastiska yta med […]

Inlägget NYHET dök först upp på Formatdesign.

]]>
ShouSugiBan Golvljusstake

Nu har vi tagit den japanska tekniken ShouSugiBan vidare till en ny produkt.
Svenskt hantverk möter japansk tradition och teknik. Shou Sugi Ban skapar en yta och struktur i träet som ger känslan av mjuk tidlöshet.

En helt unik golvljusstake i ShouSugiBan-teknik – vi eldar dem så att de får sin fantastiska yta med en så vacker kolsvart färg. Varje ljusstake får sitt eget uttryck och blir som en skulptur i rummet. Det naturliga bjuds in samtidigt som den svarta färgen och den högsmala formen är mer strikt.

Ljusstakarna är tillverkade i ek, därefter kraftigt eldade för att få fram den levande ytan, ibland är ytan behandlad, ibland är det fortfarande bark kvar. Därefter mattlackade. Ljushållaren är tillverkad i järn och ger ett gediget intryck och är dessutom en säker ljushållare.

Premiärförsäljningen kommer att ske på à la Londons Designmarknad i Göteborg. Därefter tar vi dem vidare på fler designmarknader. Du kan läsa i tidigare inlägg om Designmarknader, om var vi kommer att dyka upp.

Inlägget NYHET dök först upp på Formatdesign.

]]>
DESIGNMARKNADER https://www.formatdesign.se/2022/10/14/designmarknader/ Fri, 14 Oct 2022 10:00:39 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4243 I år ska vi vara med på tre olika marknader, en riktig favorit och två helt nya, så vi ser verkligen fram emot roliga helger.Hoppas du får möjlighet att besöka oss och alla andra roliga utställare någon av helgerna. à la LONDON DESIGNMARKNAD18–20 novemberFredag kl 16–20, Lördag–söndag kl 11–17 Yay! Tillbaka på à la London […]

Inlägget DESIGNMARKNADER dök först upp på Formatdesign.

]]>
I år ska vi vara med på tre olika marknader, en riktig favorit och två helt nya, så vi ser verkligen fram emot roliga helger.
Hoppas du får möjlighet att besöka oss och alla andra roliga utställare någon av helgerna.

à la LONDON DESIGNMARKNAD
18–20 november
Fredag kl 16–20, Lördag–söndag kl 11–17

Yay! Tillbaka på à la London och i år blir det dessutom kvällsöppet på fredagen igen, så vi ser verkligen fram emot en rolig start. Det blir en fantastisk helg med ca 80 upcoming designers på supermysiga Auktionsverket Kulturarena på Tredje Långgatan i Göteborg.

JULMARKNAD NÄÄS

3–4 december
Lördag–söndag kl 10–16

Nääs Julmarknad är riktigt mysig i fantastisk miljö med blandade butiker, utställare, restauranger, caféer och inte minst hotellet. Vi har varit här som besökare tidigare men det blir första gången som utställare. Det ska verkligen bli spännande och här kompletterar vi våra skärbrädor och ljusstakar med mathantverk. I vårt tält blir det hantverk med inspiration från olika hörn i världen.

SKÖVDE DESIGNMARKNAD
10–11 december
Lördag–Söndag kl 10–17

Det ska bli superroligt att bege oss till Skövde och vara med på designmarknaden som i år håller till i Rådhuset. Roliga lokaler och massa roliga utställare med, design, konst och konsthantverk. På torget utanför kommer det också att ske aktiviteter och Skövde är ju dessutom en så julmysig stad!

Inlägget DESIGNMARKNADER dök först upp på Formatdesign.

]]>
Skönare säng https://www.formatdesign.se/2022/10/06/skonare-sang/ Thu, 06 Oct 2022 21:18:31 +0000 https://www.formatdesign.se/?p=4230 Hur ska man göra för att få en riktigt ren och skön säng? Vårt bästa tips är ett riktigt gammalt husmorstips, både enkelt och miljömedvetet. Ja, vi gillar verkligen den miljövänliga aspekten, det är ju extra roligt att städa utan farliga kemikalier! Allt du behöver är: Bikarbonat (handla i storpack, det brukar finnas i större […]

Inlägget Skönare säng dök först upp på Formatdesign.

]]>
Hur ska man göra för att få en riktigt ren och skön säng? Vårt bästa tips är ett riktigt gammalt husmorstips, både enkelt och miljömedvetet. Ja, vi gillar verkligen den miljövänliga aspekten, det är ju extra roligt att städa utan farliga kemikalier!

Allt du behöver är:
Bikarbonat (handla i storpack, det brukar finnas i större butiker)
Dammsugare.

Börja med att dammsuga madrassen så att du får bort damm mm. Strö sedan ut ett lager bikarbonat över hela sängen, du kan till exempel använda en sil eller ett durkslag för att få en jämn spridning.

Låt ligga i ca 2 timmar.

Dammsug sedan bort all bikarbonat.

Voilà – rent och fräscht!

Du kan använda samma metod för att rengöra mattor och andra textilier som inte är svåra att tvätta på vanligt sätt. Det är också perfekt att använda metoden i katt- och hundbäddar, bikarbonat suger nämligen inte bara åt sig smutsen, det hjälper även mot dålig lukt.

Kanske vill du fylla på med nya fräscha bäddset?
Då kan du kika in i vår shop – klicka här så kommer du vidare.

Ps. Får du bikarbonat över så kanske du vill baka en kaka eller städa vidare. Det fanns massa tillfällen i städandet då bikarbonat lämpar sig jättebra.

Inlägget Skönare säng dök först upp på Formatdesign.

]]>