Månadens vara + tips på fågelmat

Dags att ta hand om våra stannfåglar och då tycker vi det passar sååå bra med lite bättre pris på HouseDoctors fina fågelmatare.

20% rabatt under februari 159:- (ord. pris 199:-)

Häng fågelmataren på balkongen eller i ett träd. Har du en trädgård så är det bra att hänga den nära en buske, då känner sig småfåglarna lite tryggare.

Och vad vill de ha på menyn?
Bor du i skogsmiljö passar solrosfrön jättebra och i stadsmiljö så är det bättre med en blandning av fröer och sedan är det bara att komplettera med annat gott för att ge varierad kost och locka till sig lite blandade fåglar.

Havregryn är till exempel ett bra komplement, dränker du dem dessutom i vegetabilisk olja, som rapsolja, över natten blir det extra festligt. De gillar även kakor, wienerbröd o bullar. Äpplen, päron, banan, hackad ost, nötpåsar och talgbollar är också omtyckt på menyn.

Du kan göra egna talgbollar genom att smälta kokosfett och blanda i nötter, havregryn och fröer. Lägg i små burkar o frys in och sedan kan du lägga ut dem direkt på fågelbordet.

God Hygien
Infektioner med salmonellabakterier (främst på senvinter o vår) förekommer bland de flesta vilda djur och hos människor. Så det är bra att hålla god fågelbordshygien.

Klicka här för att handla