Nyheter från Amsterdam

Under sommarens resa till Holland och Amsterdam hade vi som mål att hitta en ny produkt som vi kunde köpa in till butiken och för kommande inredningsuppdrag. Sagt och gjort efter ett par dagars flanerande, kanalåkande och museeumbesök var det dags att besöka shoppingkvarteren i Jordan – De Negen Straatjes (De nio gatorna), ett område som sträcker sig mellan kanalerna Heren­gracht, Keizersgracht och Prinsengracht.

Inredningsbutiker, vintagebutiker, märkesbutiker trängs med trendiga caféer, antikvariat och smyckesaffärer. En underbar blandning och den här delen vill vi definitivt komma tillbaka till. Men då får det bli under vår eller höst. Amsterdam hade samma sommarvärme som oss, så stadsvandringarna blev minst sagt svettiga.

Första butiken vi klev in i

Vårt mål hittade vi fortare än vad vi kunnat drömma om, första butiken vi klev in i var en helt underbar liten inredningsbutik och vi föll pladask för de fina lamporna. Ännu gladare blev vi när vi fick höra att de producerades av två killar i Amsterdam.

Vi hittade van Tjalle en Jasper i stadsdelen Noord där de bland annat producerar sina a lampor. Lamporna tillverkas i mdf och genom laserskärning får de sina markanta svarta kanter. Ljuset sprids i rummet på ett behagligt sätt och ger fina mönstereffekter på golv och väggar.

Nu är vi så glada att presentera dem här i vår shop!