Ny produkt: CorkUnder

Innan jul var produktionen av våra Coaster i full gång och som tur var hann vi få med dem till våra kunders julklappar och nu finns de även här i shoppen. De är tillverkade i Eslöv och korken kommer från Portugal. Den mörka färgen på korken är fin på de flesta underlag och formen med stansat hål i mitten gör det lite mer spännande.

Vi gillar ju naturmaterial och kork är ett bra material även i ett miljöperspektiv; skogarna med korkek är ett unikt ekosystem som utvecklats under hundratals år och skapat en näring i ekologisk balans. Tvärtemot vad många tror är utvinningen skonsam och marken viktig som betesmark för andra djur. Korken kommer från den yttre barken på träden som skördas vart nionde år. Skogarna är värdefulla livsmiljöer för tranor, panterlo och kejsarörn. Varje år tillbringar exempelvis tranorna som häckar i norra Sverige vintern nere i Sydeuropas korkekskogar.

CorkUnder by Format 6-pack