Fransk inspiration

Nyss hemkomna efter en efterlängtad semester utanför landets gränser. I år gick resan till Frankrike och Provence. En så mysig del av Frankrike med alla små byar – i dalgångar, hängande på bergsklippor, varierat landskap med vinodlingar, slätter med solrosfält, fruktodlingar, floder, berg med serpentinvägar och dessutom Medelhavet 1 timma bort med bilen när det blev för varmt och det blev det ju ganska ofta…

Vi byter hus

Ja, vi vill verkligen tipsa om detta så roliga sätt att resa och nu var det femte gången vi bytte hus med en familj någonstans i Europa. Vi byter dessutom bil, passar husdjur och vattnar växter. Väl på plats så får vi familjens tips om roliga marknader, bra restauranger och badställen. Som den gången vi var i Alsace och fick ett tips om en kvällsmarknad som gick av stapeln varje tisdagskväll, ganska långt bort, upp i bergen på riktigt små vägar. Men oj så glada när vi kommer fram: det är som en stor byfest med lokala matproducenter, bar, långbord och musik. Det blev repris på den utflykten!

Det här året blev vi tipsade om teaterfestivalen i Avignon och det var verkligen en upplevelse. Så mycket teatrar, både stora och små och den som vi hamnade på var som ett litet hål i väggen med ca 25 sittplatser. Men med en ensamble som gav järnet och som tur var bestod pjäsen även av sång och dans, ganska välkommet för oss i familjen som inte pratar franska.

Det tog några år för oss att komma över tröskeln att våga låna ut vårt hus. Men så glada att vi till slut ”vågade” och vi har alltid kommit hem till ett fint och välstädat hus och dessutom en present.

Det finns flera olika bytesklubbar och den vi är medlemmar i heter
HomeExchange om du vill se mer.