Internationella Champagnedagen

Internationella Champagnedagen firas alltid tredje fredagen i oktober – skål!

Fredag den 21 oktober 2022

Och allt som förgyller dagarna när hösten ruskar på utsidan gillar vi, så vi passar på att fira, kanske bjuda in goda vänner på en liten provning eller bara njuta bubblorna tillsammans med något gott.


Ett gudomligt tilltugg till de ljuva bubblorna är

Sardin Toast.
Lätt att göra och passar så fint med de salta, syrliga smakerna.

Rosta valfritt bröd.
Bred på rikligt med smör.
Lägg på en klick crème fraiche.
Ovanpå detta lite 
Nuri/Pinhais Sardiner i olivolja.
Toppa med färsk timjan.
Och sist men o så viktigt pressa rikligt med citronsaft.

Hos oss hittar du Nuri/Pinhais sardiner i olika smaker.
Klicka dig vidare till shoppen här

Lite mer om champagne:
Denna ljuva dryck har producerats i distriktet Champagne sedan 1700-talet. Drycken särskiljs från de flesta övriga mousserande viner genom att den andra jäsningen sker i flaskan, den ”klassiska metoden” eller ”champagnemetoden” och på franska ”méthode classique”. På så sätt skapas ett högre tryck som ger fler bubblor, en krämig textur och en tydlig brödton. Champagne tillverkas på druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.