Oohh! NY LEVERANTÖR

Äntligen kan vi presentera krukor från danska Lübech Living och deras Paper Pots Oohh.
Vi har besökt deras monter många gånger, både i Danmark, Norge och Sverige – tittat och klämt på deras fina papperskrukor. Nu blev det till slut läge för inköp och vi använder många av krukorna i vårt senaste inredningsuppdrag.

Hållbar tillverkning
Både design och tillverkningsmetod ger en Oohh- och aha-reaktion.

OOhh-kollektionen införlivar naturen och miljön i vår skandinaviska design och är ett resultat av ett rättvisemärkt projekt på Sri Lanka. Kollektionen är gjord av 100% återvunnet papper, med ett tunnt, tunnt lager cement på utsidan och naturlig latex inuti för att göra den vattentät. Naturens egen kraft ingår i tillverkningen och krukorna torkas i solen.

Rättvisemärkt kvinnoprojekt i Sri Lanka

De som tillverkar krukorna måste må bra, så klart. Krukorna tillverkas i Sri Lanka av stolta, starka kvinnor och LübechLiving är glada och stolta över projektets positiva inverkan på lokalsamhällena där kvinnor kan arbeta med kruktillverkningen. De kan tillverka krukorna hemma och de torkar naturligt i solen.

Tidlös design

Den ikoniska Tokyo-krukan från OOhh Collection designades redan 2016. Den skandinaviska designen är klassisk och tidlös och gör att denna handgjorda kruka gjord av återvunnet papper kan befinna sig bland de stora danska designikonerna. Tokyo-serien är välkänd för sin varma cementlook. Det tunna lagret cement appliceras för hand ovanpå det återvunna pappret och lämnar varje kruka med sitt unika utseende.

Utvalda färger

Tokyo-serien passar in i många olika sammanhang och hos oss hittar du färgerna LightBrownNude, RusticBrown och Black.

Här kan du klicka dig vidare till Krukor och Vaser hos oss