Vance Kitira – storyn bakom ljusen

Varumärket Vance Kitira etablerades 1993 i den thailändska provinsen Rayong av skogsmästaren Vance Kitira. Sedan dess har Vance Kitira vuxit och du hittar ljusen både i Nordamerika, Australien och Europa.

Vance har valt att kombinera sina två världar. I sitt hemland Thailand får han sin inspiration och spirituella vägledning och i sitt andra land USA får han den starka energin och känslan av att allt är möjligt. Vance Kitira är ett märke som utstrålar själ och den tydliga kärleken till naturen och all dess enkelhet är mycket tydlig i hela kollektionen. Alla produkter är handgjorda och produktionen är koncentrerad kring Rayong-försynen där Vance Kitira kan stödja sitt lokala samhälle.

Förutom Timber Candles® erbjuder Vance Kitira-kollektionen skifferprodukter för olika användningsområden, bordsskivor, spaprodukter etc.

Mer om ljusen
Vance gjorde sina första ljus inuti bambu – detta gav den speciella struktur som än i dag är signaturen för alla Timber Candles® och förklarar också den fina bamburemsan som är knuten runt ljusen. Förutom att använda bambu för att göra ljusen gjorde Vance Kitira också ett betydande val i den här branschen när han valde att använda matparaffin för att skapa sina ljus. Ett paraffin som är renat från orena partiklar avsett för användning i livsmedelsindustrin och av många anses vara för god kvalitet för ljustillverkning. Men valet var lätt för Vance Kitira eftersom människors hälsa och natur är hans första prioritet och har en speciell betydelse. Han strävar alltid efter att erbjuda den bästa och renaste produkten utifrån såväl ett hälso- som ett miljöperspektiv.
Vance Kitiras Timber-ljus är testade på SGS-laboratoriet i Frankrike och de är testade fria från cancerframkallande ämnen och certifierade med den lägsta procenten på marknaden endast 0,01%. Personer med både astma och allergier kan med stor glädje använda Vance Kitira Timber Candles. Ljusen är miljövänliga och alla hälls för hand.

Unika egenskaper hos Vance Kitira-ljusen:
– Astma och allergivänliga ljus
– Certifierade rena ljus – testade på SGS laboratorium
– Genomsnittlig sotningsprocent så låg som 0,01 %
– Exceptionellt långa brinntimmar
– Luktfri och rökfri
– Premiumparaffin av livsmedelskvalitet – REACH-certifierad
– Handhälld
– Genomfärgad
– Fina färgämnen från Tyskland
– Vekar av 100 % amerikansk bomull från US
– självsläckande
– Brinntid: 16-18 timmar.

Ps.
Har du tänkt på att ordet stearinljus används för alla typer av ljus oavsett om de är tillverkade av paraffin, stearin, soja, bivax, palmvax etc. Och paraffin är inte bara paraffin. Det finns ett stort antal olika kvalitet – från den dåliga och smutsigaste till den finaste mest raffinerade kvalitén som är känd som livsmedelsgodkänd paraffin.